Nak juge terselit perkataan bvlgari dalam resepi aku kali ni.Kalau dengan mengcreate fake blog orang tu boleh mengaut keuntungan selama lebih kurang 8 tahun why not aku lakukan perkara yang sama .Tapi tak delah sampai nak mengcreate fake blog aku cuma nak mengambil sedikit keuntungan dari nama Bvlgarigirl , Ms.Arianna Melissa atau Kevin atau Clara yang masih kurasa kehangatannya sehingga ke saat ini. Ms.Limah Melissa and Ms.Ratu Arianna you watch out,don't simply -simply guna nama bvlgarigirl.huk huk huk*Terima BI aku seadanya*Seriously sampai sekarang aku masih terbuai-buai dengan bait -bait kata di dalam nobel bvlgarigirl sebuah novel khayalan hasil penulisan momololipop san chiew poke poke(tetiba je nama sedara kak limah masuk dalam ini cerita ), rasa nak ku siku saje kau ni. Pernah satu ketika dulu oleh kerana aku addict sangat dengan sibvlgarigirl ni aku boleh terjebak dengan krim safi tutup kaler hijau yang pada masa tu dia mengunakan krim tu.haktuiiiiiiiiii kalau aku tahu itu momilolipop jangan harap aku nak beli.haktuiii sekali lagi.
Jom kita...........................
Abaikan yuyi yang berminat sangat nak menjulingkan matanya(momytolito betullah budak ni)
nugget makan dengan sudu, ko mampu(abaikan rumah aku yang macam harem)
Nugget ayam cheddar cheese Marina ; kalau tak de anak-anak yang nak makan memang jangan haraplah aku nak pergi beli dan mengorengnya
Telur goreng mata kerbau buat makan bersama bihun goreng
Bihun goreng udang kering buat makan seisi keluarga
Simple je bahan-bahan untuk membuat bihun goreng ni(untuk sebungkus bihun)
1) dua paket udang kering(sebungkus RM1) cuci
berseh kemudian kisar kering
2) 5 tangkai cili kering direndam dalam air
panas
3) 6 biji bawang merah ditumbuk
Kisar bahan no 2 & 3
4)50 sen taugeh
5)sedikit sayur sawi
6) sedikit garam
7) secubit kecil serbuk perasa dan garam sebagai
penambah rasa
8)1 1/2 sudu besar kicap pekat
9)2 sudu besar gula
cara menyediakannya
1)Tumis bahan kisar sampai pecah minyak dan naik bau-guna api sederhana
2)Tumis udang kering kisar sampai naik bau-guna api sederhana
3)masukkan garam dan gula-kacau sekejap
4)masukkan sawi-kacau sekejap kemudian masukkan bihun yang dah direndam
bersama dengan kicap pekat-kacau kaup balik
5)Masukan air kacau balik dan kaup balik sampai bihun
lembut
6)Bubuhkan secubit kecil serbuk perasa, kacau sekejap
kemudian bolehlah diangkat.
7)Masukkan taugeh, goreng rebah bangun saje
Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .