Monday, 9 February 2015

Khunthai Authentic Thai Restaurant ; menunya sedap & harganya pun murah


Salam Isnin,


Satu hari tu , cik senah sembang kosong dengan kawan sementara nak sampai ke rumah. Terlampau seronok bersembang tak sedar tersembang bab rumahtangga .  "akak percaya suami akak tak?" Tiba-tiba terpacul pertanyaan tu dari mulut kawan sepersembangan. Cik senah terus pandang ke luar tingkap kereta. Soalan itu cik senah biarkan  tanpa jawapan. Buat pertama kalinya dalam hidup cik senah diaju soalan sedemikian rupa. Cik senah buntu, tak jawab salah, jawab lagi salah .Sejujurnya ,cik senah  takde jawapan untuk soalan tu. hurmmm cik senah mampu cakap "Wallahu A'lam Bishawab"

Next question,,, "cik senah dekat mana  restoran Thai yang paling best , sedap dan murah?" Laju  cik senah jawab."Jom lah makan kat Khunthai Authentic Thai Restaurant ,murah, sedap, servis cepat,pekerja peramah,  menu pun banyak pilihan. Untuk pengetahuan korang,minggu ni je dah dua kali cik senah & family makan kat sana.tu belum minggu lepas , minggu sebelum sebelumnya.ha ha ha ha.  Lagi satu , kalau rasa nak berpeleseran di tepi sungai langat sebelum hidangan sampai ke meja bolehlah makan di Khuntai Klang

Khuntai 
Kampung Ayer Hitam
41200 Klang
Selangor Darul Ehsan
Open daily :  11am to 12am
H/P : 012-5153081
Tel : 03-30813308

Untuk yang pertama kali nak ke Khuntai Klang dan tak expert dengan jalan  di  Ladang ladang  kelapa sawit kat Malaysia ni  dinasihatkan datang sebelum  pukul  7.  InsyaAllah anak cik senah dah expert tapi setakat ni belumlah  lagi pergi sana waktu malam. hehehe,jangan mare.

Cintailah sungai kita, kalau bukan kita saper lagi?



ek eleh nak main tarik tangan pulak
adik ko jangan nak poya sangat boleh tak?
Jus Honey dew, Jus watermelon, Jus Umbra & sour plum & plain water

 Steamed Lemon Siakap Fish
Stir fried prawn in kam heong sauce
Stir fried lala ginger
Stir fried crab salted egg, ermmm mau kasi berapa bintang ya??? berapa ??? cik senah  kasi 5 bintang
Khuntai fried chicken wing
Tomyam mixed seafood
Kailan salted fish




 
Tak dapat naik tuk tuk kat Thailand , naik kat  khuntai  pun jadilah : )








Cukup sampai sini saje perkongsian cik senah dengan kengkawan untuk hari ni.  Kalau ada masa lapang  nanti cik senah  update lagi. Akhir kata dari cik senah, majulah sukan untuk negara.



















Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Selamat datang