Ini kali pertama aku menjejakkan kaki ke Middle east restoran.
Gula -gula Hacks dengan facebook tak dapat dipisahkan
Yuyi agak terkilan tak dapat makan kat Bora Ombak
appetizer ; kashk-o bademjan ; Tumisan eggplant topped with a mixture of kashk (dried yoghurt), fried garlic, onions and mint. Kalau dimakan macam tu saje memanglah kurang sedap.Ia sangat sedap dimakan dengan nan bread
Nan bread
Stewed lamb shank feveret yuyi
Kasihan Firdaus, terbantut dia nak makan nasi bila asyik tergigit berries masam tu.
Yuyi order Special Iranian rice yang dipanggil dill rice dengan lima bean dihidang bersama stewed lamb shank ....kesudahannya gula-gula hack yang tukang habiskan nasi yuyi, yuyi makan lamb shank je.
Chic berry rice..............OMK masamnya barberries tu.
Yuyi orderkan jus honey dew untuk kitaorang dan jus roselle campur cherry plus apa ke bendanya (anak panah kaler putih)untuknya sendiri, itu pun atas suggestions pelayan restoran yang cantik manis.Aku pun ada cilok sedikit jus roselle kepunyaan yuyi.
Dalam kereta, dalam perjalanan dari jalan Ampang menuju ke RnR Awan besar , jalan sedikit sesak, tetiba rasa perutku memulas, spontan aku menjerit Ampang aku nak terbe...........diikuti dengan yuyi (gara-gara jus roselle ke?)
The moral of the story ; Aku tak berapa berkenan dengan Restoran middle east ni kerana portion nasinya yang banyak.Entah kenapa dengan mata aku ni, tak boleh memandang nasi yang banyak masa tu otomatik perutku kenyang.
Tarikh : 31 March 2013, hari Ahad
Lokasi ; Tehran Restaurant, Jalan Ampang Utama, (opposite Ampang Point shopping centre), Selangor
Peristiwa : Jalan-jalan cuti sekolah
Peristiwa : Jalan-jalan cuti sekolah
Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .