Sunday, 27 January 2013

Masih bermuhasabah diri ; kembali ke tabiat lama

Aku masih dalam mode   bermuhasabah diri : )


Dah  banyak kali  makcik pesan kat kau, jangan main  api nanti terbakar diri, sarang tebuan  jangan dijolok , bahaya jangan dicari. Kalau kau jentik makcik sekali, makcik jentik kau 20 juta kali. manyaknya makcik . Tapi kau bagus, kau  bertindak mengikut ijazah dan degree yang kau miliki. Itulah lenkali jangan ingat makcik pengusaha tempe ni tak pandai IT.  Pesan makcik ; lenkali berhati -hati dijalanraya, kau tu lelaki buat cara lelaki , kalau boleh  jangan rapat sangat dengan pasangan saiko tu nanti kau sekali jadi saiko, saper susah mereka dan keluarga mereka juge yang susah. Ha ha ha!  jangan marah ye  makcik sudah mengcopy paste dot dot. Okeylah  makcik  cau dulu,  kat dapur tu berlambak  lagi kacang  soya yang makcik kena ragi untuk jadikan tempe. ye ke macam tak percaya je ?????

Tarikh kejadian 26 Jan 2013 ; masa ; pagi hingga malam
Abaikan timun yang agak menjolok mata itu, janji fresh ketika dimakan. Sarapan pagi bihun goreng, juadah  untuk makan  tengahari pulak aku masak nasi lemak sekali harung untuk  juadah makan malam *kelazyan disitu*
 Makannya 3 orang , nasi lemaknya seperiuk hentak
 budak yang sentiasa ceria bila dapat makan "NASI"
Tabiat lama ; makan sambil menyelak majalah 


wa tengah bizi ni, InsyaAllah bersambung dilain hari dan waktu.......................





Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang