Semenjak kami diperkenalkan oleh rakan seorang sekerja cara mudah membuat putu mayam dengan mengunakan bihun Faiza ,sejak tu tekak kami ni asyik teringin je nak makan putu mayam.Syukur Alhamdulillah , tengahari semalam rakan sekerja tersebut sudi mengoffer diri membuatkan kami putu mayam .I love u bery muchlah. Cekap....bahan-bahan untuk membuat putu mayam dia dah bawak siap-siap dari rumah. Masa dia buat putu mayam aku tak tanya tapi aku perhati je dia buat.
Bahan-bahannya
1)Bihun Faiza
2)2 keping bihun (rendam terlebih dulu bagi lembut)(kuantiti bihun terpulang pada kuantiti orang yang nak makan) ;
3)Celurkan bihun tadi sebentar dalam air mendidih dan sejat. My opinian better bihun yang dah direndam dan ditus tadi dikukus .Apapun terpulang pada citarasa masing-masing.
Putu mayam sedap dimakan bersama kelapa parut bercampur sedikit garam yang telah dikukus dan gula merah. Kelapa tu ratu kebaya yang gaul dengan garam, aku tukang perhati je
Ratu kebaya sedang mengaul kelapa yang telah dikukus bersama garam manakala rakan sekerja merangkap tukang ajar buat putu mayam sedang menyediakan putu mayam
Muka happy ratu kebaya yang tak sabar nak makan putu mayam.Motip tunjuk bungkusan milo tapi kitaorang semua minum teh o????
tukang buat air teh o .Berat sama dipikul ringan sama dijinjang begitulah kami diibaratkan.
Tarikh : 1 October 2013, Tuesday
Lokasi : Pantry company besar
Peristiwa : Lunch