Monday, 15 July 2013

JJCM ; Kembara mencari juadah berbuka puasa ; chicken mandy ; lamb mandy ; nasi arab


 

 Tekak ni teringin sangat nak makan makanan arab , tambahan lagi  semalam JJCM  TV3 ada  menyiarkan siaran bersama restoran makanan arab diarea Damansara. Teruja sungguh kami  melihat chicken mandy,lamb mandy dan beberapa makanan arab yang lain yang dihidangkan di restoran tersebut.

Aku pandang jam dinding  baru  pukul 1.30 petang.Waktu berbuka puasa masih lama tapi  kerteringinan nak menjamah makanan arab terutama chcken mandy dan lamb mandy semakin membuak-buak. Pada siapa nak ku luahkan keteringinan ku ni,  pada bulan atau pada bintang???  Huh huh lega keteringinan membuak-buakku terhadap makanan arab  mendapat respon yang cukup baik  : ) Tanpa membuang masa kami  pun bergerak menuju ke Sunway Pyramid  kerana di situ terdapat  beberapa buah restoran makanan arab ...Kami mencari chicken mandy  dan  lamb mandy di Mandi Hadramout.
Gula-gula hack senyum  sokmo bila dapat cuci mata
tak kan ye nak mandi manda sunway lagoon time puasa  ni
Lagi senyum sokmo
Singgah sebentar di Mandi hadramout untuk menapau juadah berbuka puasa
 amboi manjanya gula-gula hacks : )
Selepas  tapau makanan arab, yuyi tapau red velvet pulak
Seriously red velvet ni tak sedap katanya yuyi

Aku tak boleh nampak MBG Fruits dan The Loaf mesti nak singgah  . Sempatlah beli 3 jenis buah  di MBG Fruits
Champagne Grape
Grapefruits
singo pear
The loaf ; Cheesy sausage  Cranberry cheese
chicken mandy portion besar
makan nasi arab ni perut cepat kenyang
Lamb mandy
chicken mandy

lada yang dimakan bersama dengan chicken mandy

Dasar ketamakkan mengusai diri  macam tak percaya je dalam pukul 6  kami boleh pergi ke  pasar ramadhan  menambah sedikit  juadah berbuka puasa lagi ........
pulut panggang
Murtabak ayam dan daging

Kari kambing







Tarikh  : 14 July 2013, Ahad
Lokasi : Sunway Pyramid, Mandi Hardramout
Peristiwa : JJCM Juadah berbuka puasa











Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Selamat datang