Friday, 15 May 2015

cik ina do do cheng bukan retis bukan sesaper, hanya makcik suka masak

Salam hari jumaat


Orang cakaplah kan,saper kita nak berkongsi kehidupan harian & aktiviti harian kita dengan orang lain. Biarlah. Setiap orang berhak menyuarakan pendapat & pandangan.Bersuaralah anda selagi boleh bersuara.  Cik ina ni sejak simawar suci telah memanipulasi pendapat dan pandangan cik ina serta menjadikan senjata untuk memeras ugut orang ,cik ina surrender,lepas ni cik ina sumpah  tak nak jadi pencadang mahupun pendengar .Tak nak  dengar  lagi aduan dari simawar suci waima dia dibalun secara bergilir -gilir dengan niger sekalipun  cik ina dah tak nak ambik port .Cik ina tukang tengok je ok. Bunyik macam ganaskan. Sejujurnya cik ina dah gibab buat baik dengan orang ni. Penat.Minta maaf cakaplah buat masa ni cik ina lebih rela mendengar anjing menyalak atau kucing miang mengawan daripada mendengar suara simawar suci .Tak sedap okey. Ya Allah,ampunilah dosaku. Kesucian hati cik ina sedikit tercemar bila bercerita perihal simawar suci .Serius dowh  muka dan suara dia suci sangat  tapi perangai macam  jilake lah lebih hina dari pelacur jalan chow kit. Ayah Rani Kulop cakap "kipidap"

Cik ina nak tukar topiklah.Nak cerita pasal anak Pulak. Cakap pasal anak je, macam terasa -rasa angin suci bertiupan. Owhhh anak-anakku......angin bayu membelai.....

Rutin setiap pagi cik ina ,menyediakan kelengkapan sekolah adik.Rutin yang sama dari yang sulung hingga ke bongsu,pencen masa anak-anak menjejakkan kaki ke sekolah menengah

Masa anak kecik -kecik dulu  selalu gak  cik ina bawak dorang pergi JJCM. terutama pada cuti hujung minggu. Bila masing-masing dah besar,cik ina pulak follow dorang pergi JJCM.

Hari minggu tu follow lah  anak pergi JJCM kat Manhattan  JJ Bukit Tinggi . Amboi ramainya orang . Cik ina terlupa hari tu hari ibu.Katanya Manhattan ,Happy parents' day jadi dapatlah parents'day meal (Manhattan flaming seafood platter,2 x blue laggoon & 2  x  chowder) dengan harga ok ok lah)
Kasihan yuyi, anak kucing dia tak pandai nak wish happy mothers day . What to do kan. Jadi sempena happy mothers day ni  dia beli makanan dalam tin dan ikan mainan untuk anak kucingnya demi nak mengembirakan hati sendiri .


 

Adik bagi nota kecil tertulis "happy mothers day" saya sayang mak".Adik tanya cik ina,tak kisah ke tak bagi hadiah. Cik ina cakap selagi pemberian tu ikhlas dan bermakna aiman tak kisah.hehehehe

blue laggoon , cik yuyi tambah 2 x ais kosong
 chowder soup


Manhattan flaming seafood platter

Oyster roulette feveret cik yuyi. Setiap kali dia masukkan dalam mulut,cik ina tutup mata.
berdesir panas goreng pisang  dengan aiskrim ,dicurah krim kelapa(english menu bila di terjemahkan secara langsung ke dalam Bahasa Malaysia macam sesuatu je kan)








Akhir kata "KIPIDAP" ,sebelum anda dikipidapkan.










Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Selamat datang