Friday, 30 November 2012

Ada kalanya ia mampu menjadi pengubat jiwa ketika .............

 Petang semalam aku keluar dari  ofis lebih kurang pukul 6.30 petang.Ekceli aku keluar awal  tapi memandangkan aku menumpang kereta kawan jadi aku kenalah mengikut masa dia ye dak .Aku perhatikan perjalanan pada mulanya agak  lancar tetapi bertukar agak tidak lancar di persimpangan jalan masuk ke kawasan perumahan Ratu shopie.

Ada aku kesah bukan aku yang drive.Kasihan kawan aku kan .Saper kata aku tak tension? Tension juge bila mengenangkan Firdaus duduk kat rumah pengasuh sampai ke malam. Tapi  semalam tengah tengah duk  tension  jalan jem,  radio dalam kereta yang terdengar hanya alunan suara shahdu dan mendayu Allahyarham Sudirman dan Noorkumalasari mengalunkan lagu bimbang  terluka lagi, tetiba hati jadi sayu...sebak.

Ekceli tak semua lagu aku layan.Jiwa aku selalunya lebih kepada lagu rock dan lagu-lagu yang mempunyai   bait-bait lirik yang mempunyai maksud yang mendalam , puitis  dan  penuh maksud yang tersurat.Favorite song aku buat masa ni  dah tentu-tentulah lagu  mempunyai maksud tersirat  Contoh lagu segalanya mungkin-Headwind, Aku maafkan kamu -Jamal Abdillah dan Malique ; Teman penganti -Malique dan  Black  , kepada mu kekasih-M.Nasir dan banyak lagi lah kalau aku nak senaraikan satu persatu memang tak siaplah keja aku nanti.

Lirik Lagu:Bimbang Terluka Lagi

Ku usapi rambutmu terurai
Ku terpandang mimpi yang berkecai

Ku renungi mata yang bercahaya
Ku terkenang peristiwa duka

Kita saling perlu amat memerlukan
Terutama dalam kesepian
Pengalaman lama datang menghantui
Hati bimbang kan terluka lagi

Kalau dapat ditarik semula
Detik waktu yang kini sejarah
Pasti engkau menjadi pilihan
Penuh rela tanpa keraguan

Lirik Sudirman - Bimbang Terluka Lagi

petang semalam , dalam kereta kawan











Dengar sambil kutip bonus point (dan ada lagi satu kalau u rasa u baik  sedekahkan lah  Al-Fatihah kepada Allahyarham Sudirman)






Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang