Thursday, 2 October 2014

Juadah makan tengahari makcik senah yang ohsem , ikan bawal tambak again


Salam Khamis,

Dalam  sibuk- sibuk  dengan kerja kat ofis hari ni, makcik senah curi-curi jugak masa  share  juadah makan tengahari yang makcik senah masak pagi tadi. Ingat makcik senah !! ko tengah banyak kerja tu, terus ke tujuan asal,okeylah kengkawan meh tengok juadah makcik senah.

Dalam masa sejam makcik senah  masak 3 lauk,Ko ado memasak masak pukul 5 pagi?
Anak anak  peraplah dulu ikan tu dengan garam kunyit  lebih kurang 1/2 jam sebelum digoreng
Yeah  ,  hari ni makcik perap ikan dengan black pepper seasoning mix jenama Delichef Cosway plus serbuk kunyit
Hari tu ikan bawal tambak kita   kukus,hari ni  tukar selera pulak pada masak sos
Telur kicap ohsem.Budak budak,kalau nampak  telur ni muka dorang  terus glowing.

kobis panjang goreng kicap cair




















Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang