Friday, 8 August 2014

Cuti Hari Raya Aidifitri 2014 Riang ria bersama Old Town White Coffee - Part 2

Bersambung dari sini,lip lap lip lap mata aku ni, biasalah perut kenyang mata jadi mengantuk.Nasib baik bos aku takde hari ni, boleh lah  update mana yang patut kan.Hujung minggu takde apa nak buat bolehlah korang terjah blog aku ni cuci cuci mata.Aku harap korang puas hati dengan cerita aku yang tak tahu mana hujung mana pangkal.Biasalahkan!!

Wan Thai Restaurant
Hari pertama  kami di Langkawi adalah hari  terakhir Ramadhan , kami sekeluarga(kecuali somi) mengambil kesempatan berbuka puasa diluar . Atas cadangan yuyi dan membaca review orang ramai ,katanya makanan kat sini sedap dan harga berpatutan, kami  memilih berbuka puasa di Wan Thai Restoran. Overall, makanan di  sini menepati citarasi kami sekeluarga , especially air sirap terbaek , so aku bagi  6 bintang , bintang terus nyala  untuk  Wan Thai  Restoran,oh yeah !!! tepuk tangan .
Wan Thai Restaurant
Jalan Kelibang,
07000 Kuah, Langkawi.  Open daily 11.00am - 3.00pm, 6.30pm - 10.00pm
04-9661214
012-4308014

Cenang Mall, Underwater World, Old Town White Coffee


 Terimalah  saya seadanya, sekeping gambar penganti diri di depan Mc Donald , cenang mall.
Lot FF3, Cenang Mall, Jalan Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman.
Phone: 04-955 5880

Fax: 04-955 5880
- See more at: http://www.oldtown.com.my/index.php/location/#sthash.wqOgOxk8.dpuf

Old Town White Coffee  tempat makan pilihan  kami sepanjang berada di Langkawi.Masa ni masing masing lapar, jadi cakap awal awal memang aku tak sempat nak ambik gambar.


Old Town White Coffee
Lot F33, Cenang Mall , Jalan Pantai Cenang
Mukin Kedawang,07000 Kedawang
Langkawi Kedah Darul Aman


Maaf gambar kat Underwater World tiada, semua hilang gara-gara ada budak bijak pandai reset handphone sebelum forward kat aku 
Underwater World Langkawi Location
Zon Pantai Cenang
Mukim Kedawang
07000, Langkawi
Kedah Darul Aman
  
Lot FF3, Cenang Mall, Jalan Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman.
Phone: 04-955 5880

Fax: 04-955 5880
- See more at: http://www.oldtown.com.my/index.php/location/#sthash.wqOgOxk8.dpuf
Sanggup bertunggu tangga di Old Town White Coffee Langkawi Parade semata -mata untuk menapau Old Town prawn meehoon mee. Macamlah dekat Port Klang tak de Old Town , mata yuyi kecik besar kecik besar je  tengok aku.

Old Town White Coffee
Shop 19, Level 1, Langkawi Parade, A 14 - 15, Pokok Asam, Kuah, 07000 Langkawi, Kedah.
Phone: 04-966 0815

Fax: 04-966 0815
- See more at: http://www.oldtown.com.my/index.php/location/#sthash.wqOgOxk8.dpuf
Shop 19,Level 1, Langkawi Parade
A14-15, Pokok Asam
07000 Kuah
Langkawi Kedah
Lot FF3, Cenang Mall, Jalan Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman.
Phone: 04-955 5880

Fax: 04-955 5880
- See more at: http://www.oldtown.com.my/index.php/location/#sthash.wqOgOxk8.dpuf
  
**********
Dataran Lang
Lot FF3, Cenang Mall, Jalan Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman.
Phone: 04-955 5880

Fax: 04-955 5880
- See more at: http://www.oldtown.com.my/index.php/location/#sthash.wqOgOxk8.dpuf


Panas gileerr  diredah bersama semata -mata nak bergambar depan lang, haishhhh
Kalau dah sampai Langkawi , tak singgah Dataran Lang dan bergambar dengan helang besar ni  rasa macam satu kekuranglah pulak.Abaikan anak burung helang yang tengah duk bersidai dicelah perkataan "LANGKAWI"  itu. la la la la la la


 **********
Island Hopping
1)Pulau Dayang Bunting
2)Pulau Beras Basah
3)Eagle Feeding

Pasal harga, kos/cas tersembunyi  jangan tanya aku, cuma kalau family korang ni jenis suka berendam better sewa boat persendirian khas untuk family korang je.

Drebar  kami ni baik sangat , dia still nak bawa kami tengok aktiviti  eagle feeding walaupun sebelum tu kami cakap tak nak pergi tengok.




 Adik, akak, adik, saper yang nak jadi abang ni : )
 
Adik, akak ,apahal yuyi buat muncung




Sudah tiba masanya  tandas awam di sini




**********

Cable Car
Langkawi Sky Cab Location:
Cable Car Station, Oriental Village,
Burau Bay
07000, Langkawi,
Kedah Darul Aman
Opening Hours: Mon-Thurs 10.00am - 7.00pm, Fri-Sun, Public & School Holiday 9.30am - 7.00pm 



Muka tension,Jenwin  1234 voy 2014 dari Jeti Kuah pekan Rabu ke beras basah Island diarah berpatah balik kerana keadaan cuaca yang tak stabil.la la la la  Macam cantik je cardigan kimono yang yuyi pakai hahaha beli kat Fashion Valet la ni.


Anak anak aku  tengah pekena ice cream sambil mata leka memerhatikan budak jual sekerim main balas pantun dengan   mak/pak arab (pakai serba hitam, nampak mata je)   dalam  loghat utara/kedah.Syok jugak show dia, memang best la dalam cuaca sejuk tengok  show macam tu : )
Macam duk  kat bawah tak pernah makan burger???
Macam tak pernah makan  sekerimkan????


Dengan berlatar belakangkan gunung everest ,cuaca ketika itu memang sejuk. Boleh nampak disitu betapa tebalnya kabus yang menyelimuti ...korang sambung lah sendiri..





Bestnya tunjuk gigi


Jauhnya merenung masa depan





Okeylah , cukup untuk setakat ni,InsyaAllah  ada kelapangan nanti aku update lagi.









Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang