Friday, 29 November 2013

Jangan suka jadi watak kedua yang kononya nak bagi sokongan kat mak hero

 Ekceli hari ni tak de plan pun nak update blog, entahlah tetiba je hati  rasa nak menconteng diblog, harap-harap cerita  ni dapat mereleasekan  tension aku.  Ceritanya begini....pada zaman dahulu  ....damainya suasana, mergastua dan unggas bebas ke sana ke mari  mencari makanan, tapi semenjak mergasmuda berhijrah ke mari suasana kehidupan mula berubah.......bla bla bla.  lemaslah ...aku bukan pompuan  yang gemar  bercerita pasal  anak  kembung perut , anak sembelit  kat jantan. Jujur cakap pompuan kaki sibuk aku boleh terima lagi  tapi kalau jantan ni  geliksss sikit. Susah ..bila tak tegur kata kita sombong bila dah tegur 24jam dia nak tegur kita plak. Setakat tegur tanya khabar aku okey lagi, tapi kalau dah sampai sibuk  nak tanya  pasaipa aku bising pagi-pagi  buta , tu dah macam annoying je  .Bos aku pun tak pernah pedulik apa aku buat, she know better  what i did last summer why you bizi body, Oh my English. ..... Serious talk, sekarang ni kalau dia lalu aku sanggup  tekan-tekan kalkulator  berlakon konon- konon sibuk....Eiiiii  takut bila  dia bukak mulut nanti aku  smash dia  nangisss owhhhh.

Oh my English ,Stop talking nonsense we jump to cerita   dari  rumah puteri pucuk kecubung   kita orang ke Subang Empire ;
Oh my mak english
Apa yang sedang berlaku di sini?
Eiiii rabbit???
macam comel je, macam rabbit je. Rabbit comel . Me memang suka rabbit *me manja macam Lana Nordin tak? cakap sambil usap usap ekor rabbit*
Barley lime
amboi!!! biasa lagi tangan tu nak cilok cumi-cumi goreng gula-gula hacks
Firdaus makan siap mengoreng
Aku makan nasi campur .Interesting dengan  sate lilit tu
Yuyi makan  kambing bumbu

Lepas makan  kitaorang pergi ke Subang Parade di seberang jalan  temankan yuyi beli aksesori untuk dipakai masa annual dinnernya  nanti.
Dari Jay Jay (no that penyanyi 80an ye)  Bukit Tinggi sampai ke Subang Parade mencari aksesori, entah macam mana yang dia nak pilih pun, aku tak tahu
Macam ada unsur unsur kaplamyanga je kat sini : )
 Macamlah  kedai Acheh di  kawasan rumah aku tak de jual axion??????

















Tarikh : 24 November 2013, Ahad
Lokasi : Empire Subang, Subang Parade, Jaya Grocer
Peristiwa : Jalan-jalan hujung minggu









Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Thursday, 28 November 2013

Nak kahwin dan nak pergi rumah orang kahwin pun perlu ada persiapan yang cukup

Cerita temankan yuyi pergi shopping baju dan aksesori untuk annual dinnernya belum habis lagi, dah nak menghadap masalah untuk cari baju nak pergi rumah adik kak limah merangkap kawan yuyi kahwin.Aku dah agak dah nanti bila  ajak dia pergi rumah orang kahwin   sepuluh kali kejap  dia akan call tanya aku   nak pakai baju apa?kasut apa? aksesori apa?, Yuyi ni excited setiap kali aku ajak temankan  pergi rumah orang kahwin .Tapi yang peliknya, orang excited gila nak pergi rumah orang kahwin tulah  yang suka buat muka sempudal , rimasss bila diasak dengan soal kahwin dan pakwe.

Yuyi  ni pelik sikit , bukan pelik sikit tapi banyak .Jujur cakap, anak aku ni tak pandai politik jadi bila tak pandai politik kurenglah  kawan . Dia juga suka mengelak dari bertemu dengan kawan  terutama spesis kawan yang suka sibuk -sibuk tanya pasal  kahwin atau hal-hal peribadi .Sekiranya lah  masa  jalan-jalan dia terserempak spesis macam tu ,  alamatnya mood dia meragam dan tak boleh nak dipujuk  : ) kalau orang yang tak kenal  akan lebel dia sombong tapi bila dah kenal  betul-betul ,SubhanaAllah terus jatuh cinta dengan karektornya yang gila-gila tapi dalam gila-gila masih menebal sifat pemalu, bersahaja, tak control cun ,humble, dan yang penting dia pemurah dan tak pernah berkira dengan keluarga mahupun kawan-kawan.Kepada lelaki -lelaki di luar sana if terbaca entry ni dan  mula menyimpan perasaan  pada yuyi , satu je nasihat aku, lengkap diri korang dengan teknik seni mempertahan diri dulu,sila percaya dia panas baran bila dah mengamuk habis pinggan mangkuk periuk belanga melayang, tapi jangan risaulah dia  terbangkan harta benda dia je. Aku salute lah dengan lelaki nak jadi salah seorang  lelaki yang boleh tahan dengan perangai yuyi  : )
akak pakai moisturizer, dia pun sibuk nak pakai, hambik ko mengelupas kulit muka
Gula-gula hacks pun nak jugerr pergi  rumah orang kahwin
Yuyi kata Ieqa Rahim good girl, tak banyak bunyik  sebab tu dia terpilih dalam senarai walimatul urus yang dia wajib hadir. Brengsettttkan statement tu. Anywhere  Selamat Pengantin Baru : ) semoga kekal bahagia till jannah
Yang pasti, dalam ramai-ramai blogger aku lah yang paling kerap mengambil  gambar tanpa arah tujuan
Tuan puteri pucuk kecubung akak kepada pengantin baru bersama dengan  Datin Poji(mama pengantin)
Kuat betul insting yuyi, sampaikan  kamera  aku  ni pun tak berapa mesra dengan seseorang tu .
Muka malu-malu kucing yuyi bila siphotographer suruh dia berdiri kat sebelah pengantin.
oh Ieka Rahim renungan mu fuhhh  menusuk kalbu

Suapkan makcik sikit.............










Sekadar luahan hati

1) Esok genaplah  setahun Ieqa Rahim tak update blog , aku tahu password blog dia esok jangan sampai  aku update gambar kahwin dia.

2)kahwin ! kahwin!!! eeee gembiranya aku Johan Asa'ari nak kahwin dengan Lana Nordin. Yang pasti jodoh tu rahsia Allah SWT..Hidup bukan dilihat dari permulaan tetapi pengakhiran.






Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Tuesday, 26 November 2013

Annual dinner 2013

Hujung tahun ni semua orang kat pejabat & kilang sibuk dengan annual dinner. Rakan-rakan sepejabat juga tidak  terkecuali ,masing-masing sibuk membuat persiapan untuk persembahan di annual dinner tidak lama lagi. Aku tumpang seronok je.  Walaupun  tak join dinner tempat kerja , aku pun turut sama kena tempias annual dinner, bila kena turun padang  temankan yuyi cari long  dress untuk pakai pergi annual dinner tempat kerjanya . Anak aku ni jenis cerewet dalam memilih pakaian , ekceli dia dah beli satu long dress tapi malangnya bila disarung ke badan , ada yang tak kena di bahagian pinggang dressnya .So , dia terus campak dress tu. Hari sabtu tu sekali lagi dia ajak aku  temankan  cari dress.Sabau jelah kan.


 
Budak cerewet
 Alang alang dah keluar singgah  sekejap kat Avon .Sepetot avon sentiasa dihati
Budak nakal

Yuyi ajak singgah Giant beli cd kartun  Firdaus.Tulah bila dah keluar ,banyak nau persinggahannya.
Firdaus pau yuyi belon dan topeng Iron man. Aku perhati je, lemak dah budak demok ni.

Upah kitaorang dapat menemani yuyi  cari dress.Yeah yeah makan kat Black Canyon
Muka nak makan penampau jepun
haishhh geramnya dengan budak sorang ni
 Yuyi makan Deep fried chicken lemon grass
 Firdaus makan American fried rice
 Aku makan Pad thai, sedap cuma silapnya ada kacang.Biasalah, bila dah jadi makcik makcik ni, gigi mulai berlubang sana sini  , kacang adalah  musuh utama.
Gula-gula hacks makan fried rice with prawn and chicken stuffed in omelette
 lemon iced tea & iced milk tea
 Sedap Mushroom Soup ni, geliksss.... macam tak pernah makan mushroom soup












Tarikh : 23 November 2013, Sabtu
Lokasi : Avon, Restoran Black Canyon Coffee, JJ Bukit Tinggi
Peristiwa : Jalan-jalan hujung minggu







Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Saturday, 23 November 2013

update iron man

 iron man kat tempat  parking kereta
 iron man keluar dari tempat parking kereta

 iron man mengacau pengguna-pengguna jalan raya
 

 iron man tengah tengok tv



 Yang benar


mak iron man





Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Friday, 22 November 2013

Cara meningkatkan semangat kita untuk kurus -part 3

Cara meningkatkan semangat kita untuk kurus  Part 1 udah selasai, begitu juga dengan part 2 kini tibalah masanya kita ke part  3 part yang terakhir tak sangka pejam celik pejam celik dah 3 hari aku bersiaran di sini.OMG rajinnya makcik. Hidup kena rajin kalau tak miss soruuu (duit nuffnang). So, macam mana ?selepas membaca kemerapuan aku di part 1 & part 2 bersemangat tinggi nak kurus tak?Kalau masih rasa tak bersemangat lagi  teruskan membaca Part 3.

Okey lets go to cara meningkatkan semangat untuk kurus part 3,  kitaorang bukan pandai main bowling pun hanya sekadar riadah ntuk keluarkan peluh je.
Akak & adik yang tengah excited nak main bowling
Adik & akak tengah berbicang cara-cara nak dapatkan strike,seriusnya  kak tonnnn
Ayo yo yuyi masuk longkang ke?
Ayo yo gula-gula hacks

Selesai main bowling , sesi mengisi perut plak.Mulanya yuyi ajak makan  kat Full house,tapi memandangkan tempat tu cantik sangat jadi terpaksalah tukar fikiran pergi makan kat Delicious
Red Velvet Cake terbaek, makan sepotong nak dua potong ....makan dua potong memang tak lah
 Nasi Kerabu with ayam percek
 Adik with nasi kerabu, ulam-ulamannya aku ketepikan.
 Gula-gula hacks makan Rustic mushroom soup, macam tak caya je
Wraps 'N' Toasties with include balsamic wild mushroom, cajun salmon, portobello mushroom
 First time aku makan Hainanese Chicken Chop, layan juga

Crumbed chicken tenders-free sukernya














Tarikh : 10 November 2013,Ahad
Lokasi : Wangsa Bowl Setia  City Mall,Delicious Cafe  Setia City Mall
Peristiwa : Jalan-jalan hujung minggu





Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Thursday, 21 November 2013

Cara meningkatkan semangat kita untuk kurus -Part 2

Entry bersambung dari  Part 1 ; Dah lama tak berjogging semput mak.....kaki, tangan badan terasa lenguh-lenguh sana  sini.tu baru sehari berjogging , macam manalah kalau setiap hari berjogging mau patah riuk badan aku. Dasar pemalas. Tengah pening kepala fikir balik dari jogging nak masak apa,suami cakap tak payah masak,tengahari dia ajak makan kat luar..uh uh lega. "baru dapat gaji ke bang?,"kata aku dalam hati.

 Seronoknya makan-makan sambil menikmati keindahan laut
Adik sedang menikmati keindahan laut
Seriously, first time aku tengok orang makan kacang  bersama bawang putih dan orang tu pulak anak aku , tanjat mak
Meriahnya muka adik dapat makan kacang bersama bawang putih
 ikan merah  steam chinese style ,kicap cair & halia
stir -fried kailan with garlic
pucuk paku belacan
lala soup
Hainannese noodle-macam rasa laksa je,macam pedas je










Tarikh : 9 November 2013, Sabtu
Lokasi : Restoran Port Village Tanjung Harapan, Port Klang
Peristiwa : Jalan-jalan cari makan






Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang