Friday, 15 November 2013

Sandiwara semasa


 Sandiwara apa yang telah kau lakukan baalifbaya??????????kau dah langgar kereta anak aku, anak aku keluar dari kereta  senyum je. siap suruh adik dia tolong kau. Tengok muka kau naif je.... tapi biasalah dah namanya baalifbaya  sukerrrkan  menyalak cam anjing.Dah penat menyalak , chewahhh bersandiwara plak. Keberanian di situ.... .okey je kitaorang  sesekali tengok sandiwara

baalifbaya : my husbennnn   I cal1 10 kali no pick up call(lebih kurang macam  tulah bunyinya)
selang beberapa minit
baalifbaya:  I ada banyak ni je tunjuk RM200....
selang beberapa minit
baalifbaya : its okeylah , better I bank in ,you bagi account u I bank- in lagi RM100
selang beberapa minit
baalifbaya : haiya no need to bank -inlah, I ask my pak tiri laki mak , bring RM100
selang  beberapa minit pak tiri laki mak baalifbaya pun sampai. ceh ceh wah Tanjat mak bila pak tiri laki mak  bagitahu dia keja kedai spare part kereta,  pung pang pung pang.

Pelik ngan baalifbaya ni, kitaorang tak tanya apa -apa pun, dia merapu tak tentu arah. Ciankan baalifbaya ni. Dia telah bermain sandiwara  dengan silap orang : ).

The moral of the story , elakkan kereta kita dilanggar  baalifbaya.

Pernah tak korang tengok  anjing kena langgar dengan kereta?
 

Tak cukup baik ke kitaorang ni sampai baalifbaya  tu boleh terfikir yang kitaorang sanggup kelentong dia sebab duit. cer cakap dengan aku ,mak mana yang sempat  fikir pasal duit masa anak tengah sakit.














Tarikh : 15/11/2013, Jumaat
Lokasi : Bukan lebuhraya karak
Peristiwa : sembang-sembang rakyat biasa











Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang