Monday, 8 April 2013

Dari Pusat bandaraya ke Bora Ombak , Ampang.................

Setelah hampir sejam menghabiskan masa tanpa tujuan di Masjid India , perut masing-masing   kelaparan. Karipap yang dibeli  tadi tak cukup  untuk menampung perut kami."saya nak makan, saya nak makan,"rengek Firdaus manja sambil menarik-narik tangan yuyi. "sabarlah dik,sekejap lagi kita makan ye, "pujuk yuyi.

Yuyi  keluar dari pusat bandar terus bergerak ke  Bora Ombak Ampang  Sport Planet. Memandangkan penglihatan  yuyi  agak kurang jelas  diwaktu malam  jadi aku legalah  sikit   dia keluar dari  pusat bandar sebelum malam menjelang . Dari Ampang nak shoot ke rumah senanglah sikit.
 Mereka bertiga yang sedang kelaparan termasuk aku
 Gula-gula hacks yang suka melayari facebook walau dimana pun dia berada, haktuiii
 Budak yang tengah selsema
 Pemandangan dari dalam Bora Ombak
Lagi pemandangan cantik dan di luarnya banyak parking lot 
 Maaf, ni bukan air mineral Bora ombak
 es kelapa duda Bora Ombak tak menghampakan 
 Saper yang boleh melarang bila kau buh dalam menu kau Bora Ceaser Salad : )
Ceaser salad  memang feveret yuyi lagilah ceaser salad bersama  smoke salmon.
 Tomyam seafood ; Feveret mak wajib diorder, nasib baik tomyam bora ombak tak menghampakan tekak ku
Fried kailan with salted fish
 
Chicken cashewnut with dried chillies
 Budak yang tengah kelaparan harus makan dengan wajah serius, ye dak.
 "hurmm !!mak, sedap  juge ceaser salad kat sini," kata yuyi.Dia tersenyum  sambil menyuap sesudu ceaser salad ke mulut.
"mak, tak salahkan kalau kita nak mengabadikan sekeping gambar kat depan ni,"mereka kata dalam hati.



Kesimpulannya kami ke sini nak makan kat pondok cantik  tapi  bila pekerja  kau tak  izinkan  kami makan kat pondok cantik  yang katanya pondok itu  hanya untuk wedding saje  dan bila kami mengetahui  menu kat sini besa-besa je rasanya ni  kunjungan pertama dan terakhir kami ke sini :(



Tarikh : 6 April 2013, Borak Ambak , Ampang Kuala Lumpur
Lokasi : Bora Ombak, Ampang Kuala Lumpur
Peristiwa : Jalan-jalan cari makan




Semua cerita diblog ini berkisar mengenai kehidupan peribadi aku , tidak ada kena mengena dengan orang lain kecuali aku dengan jelas menulis nama atau menyiarkan gambar sesiapa.Segala hasil tulisan di blog ini merupakan pandangan peribadi aku dan tidak mewakili mana-mana pihak .

Facebook for female

facebook makcik suka masak

My bideo

My instagram

My instagram
skodeng jangan tak skodeng

Selamat datang